11-09-2011 N-VA - familiedag in Bokrijk !

zondag 11 september 2011

Het was een fijne dag, enkele beelden :












Vele webmasters hebben erover bericht : Annemie Demuyt, Morsum Magnificat, Clint.be, Nieuwsblad (elke maand 1000 nieuwe leden), MSN Nieuws, Zita.be, HLN (verzamelen in Bokrijk), Nieuwsblad (Contrasten), en op Belg.be de volledige toespraak van Bart De Wever; en die kunnen we u natuurlijk niet onthouden :

De N-VA is een partij in volle groei. Vandaag tellen wij al meer dan 23.000 leden. Maar we moeten bescheiden blijven, want we zijn nog altijd veel kleiner dan de traditionele partijen. Maar terwijl zij voortdurend leden verliezen, is de N-VA op 2 jaar wel verdubbeld. De afgelopen maanden stroomden duizenden, enthousiaste leden toe. De roep om verandering klinkt dus luider dan ooit. De N-VA geeft daaraan gehoor en is vastberaden om er ook gestalte aan te geven. Wij geven het niet op, wij zetten door en wij zullen de Vlamingen niet teleurstellen.

1 op de vijf aanwezigen hier is jonger dan 12 jaar. Ook dat doet enorm veel deugd. Want de N-VA heeft een warm hart voor gezinnen en voor kinderen. Want we weten maar al te goed dat jonge mensen vandaag met twee moeten gaan werken als ze nog een huis willen kopen en een gezin willen stichten. Wij weten maar al te goed hoe die hardwerkende Vlamingen zeer hoge belastingen moeten betalen. Belastingen aan een staat die er veel te weinig voor teruggeeft en die de schulden heeft opgestapeld.

Vlaanderen bewijst dat het ook anders kan. Dankzij het werk van onze Philippe Muyters heeft de Vlaamse overheid haar begroting in evenwicht. Door die spaarzaamheid kan Vlaanderen vanaf nu weer extra gaan investeren. In onze economie, zoals Europa het ons vraagt, maar ook in onze mensen. Vanaf volgend jaar komt er een kindpremie voor elke spruit die in Vlaanderen geboren wordt. Dat is een hart onder de riem voor onze jonge gezinnen. En na de zorgverzekering leggen we hiermee ook het tweede steentje van een eigen Vlaamse sociale zekerheid. Op die weg willen wij verder gaan. De N-VA bouwt aan een sterk Vlaanderen en aan een sociaal Vlaanderen. Aan hen die bij ons verborgen agenda’s menen te zien: Vlaanderen sterk en sociaal, DAT is onze droom.

Er loeren wel grote bedreigingen. Onze droom is in gevaar. De Vlaamse spaarzaamheid lokt immers begerige ogen. Als de nota Di Rupo wordt uitgevoerd, zullen Brussel en Wallonië meer dan een miljard euro bij krijgen, terwijl Vlaanderen zwaar zal moeten inleveren. En daarnaast wil de PS onze middenklasse en onze bedrijven nog maar eens laten opdraaien voor de federale tekorten door massieve belastingverhogingen.

Daarom wil ik duidelijk zijn: de rekening doorschuiven naar Vlaanderen, het zal met de N-VA in de Vlaamse regering niet waar zijn. Aan de nota Di Rupo zeggen wij vandaag nog meer dan gisteren luid en duidelijk neen.

Hetzelfde geldt trouwens voor Brussel en de Vlaamse rand. Wij vinden het ongelooflijk dat Vlaamse partijen naar de onderhandelingstafel trekken om te praten over een nota waarin Vlaanderen Brussel en de Rand de facto opgeeft. En even ongelooflijk is het dat ze blijven zitten, terwijl daar elke dag nog wat extra Franstalige eisen aan worden toegevoegd. Dat ze blijven zitten terwijl het FDF de Vlamingen op Terzake in het gezicht komt uitlachen.

Daarom wil ik opnieuw duidelijk zijn: met Geert Bourgeois als minister voor de Vlaamse rand zal het niet waar zijn. Wij laten Brussel nooit los, en de rand blijft Vlaams.

CD&V en VLD hebben gekozen om de nota Di Rupo te aanvaarden en de N-VA te laten vallen. Zij dreigen nog maar eens de Vlaamse roep tot verandering naast zich neer te leggen. Ze zullen in het beste geval eindigen met een staatshervorming die alles nog ingewikkelder maakt dan het al is, met onvoorstelbare toegevingen in Brussel en de rand en met een economisch beleid dat alle Europese aanbevelingen in de wind slaat.

Maar het is nog niet te laat. Er is een alternatief. Laat ons als Vlamingen nu toch eindelijk eens aan hetzelfde zeel trekken. Laat ons op korte termijn in het federaal parlement meerderheden zoeken om de Europese aanbevelingen wél uit te voeren: besparen i.p.v. belasten, hervormen i.p.v. aanmodderen. En laat ons samen het pad van de institutionele loodgieterij verlaten. In Vlaanderen bestaat er een ruime meerderheid voor het confederalisme. Laat ons die gebruiken. Vlamingen en Franstaligen zullen er samen beter van worden. De Vlaamse verdeeldheid dreigt ons te nekken, maar met Vlaamse samenwerking kunnen we alsnog uit deze crisis geraken. De N-VA blijft de hand uitsteken.

Laat ons intussen niet vergeten dat we hier samen zijn om te feesten. Ik hoop dat uw honger niet is overgegaan, die van mij alleszins niet. We hadden wel een probleem met de organisatie van het eten: het is namelijk onmogelijk om voor zoveel mensen vlees te bakken. Maar ik heb dat opgelost. De BBQ is vervangen door een veronderstelde BBQ. Niks dan voordelen: u kan eender welk vlees veronderstellen, zoveel eten als u wil, en het is toch goed voor de lijn. Smakelijk allemaal !

Bart De Wever

Voorzitter N-VA

Comments

0 Responses to "11-09-2011 N-VA - familiedag in Bokrijk !"

Een reactie posten

Karel Uyttersprot (soms) On Twitter

Goeie Vlaamse Twitteraars

De verandering begint in Denderbelle - Lebbeke - Wieze

 

DENKEN–DURVEN–DOEN




Dagelijks worden wij geconfronteerd met de problemen en zorgen van ondernemers, medewerkers, werkzoekenden, ... Dit zette mij aan het denken.

In plaats van langs de zijlijn te blijven staan, heb ik een boeiende job opzij gezet om via de politiek mee te timmeren aan een beleid van durven.

Als oplossing om uit de puinhoop te geraken, ben ik van oordeel dat een grondige staatshervorming dringend nodig is om zo de problemen, zoals een drastische hervorming van justitie, werkgelegenheid en jobs, echt betaalbare pensioenen, veiligheid en ondernemerschap, ... aan te pakken.
Dit wil ik doen.

Berichtenarchief