Renovatie gestart oud-gemeentehuis

maandag 22 augustus 2011

LEBBEKE - De renovatie van het oud-gemeentehuis, het café annex vergaderzaal op het Wiezeplein, is gestart.

’t Oud Gemeentehuis Wieze: renovatiewerken zijn gestart

De toekomst van 't Oud Gemeentehuis zag er begin dit jaar slecht uit; er was sprake van afbraak van dit geklasserde gebouw en de bouw van service flats.

In februari heb ik, in samenspraak met Rik Vermeir, de drijvende kracht achter het actiecomoté, het initiatief genomen om de betrokkenen, o.a. de eigenaar van 't Oud Gemeentehuis, de fa Diepensteyn (Brouwerij Palm), en de diensten van onroerend erfgoed samen te brengen op het kabinet van minister Bourgeois.

De eigenaar,Diepensteyn beloofde instandhoudingswerken om verder verval te voorkomen. Zij zouden de door ons geformuleerde voorstellen bestuderen.

Op 14 april besloot de eigenaar om het pand te verkopen. Hierop hebben wij onmiddellijk gereageerd en actie ondernomen, onder andere naar de pers toe.Samen, en in overleg met Rik Vermeir werd op 17 mei een nieuwe ontmoeting gepland op het kabinet van de minister.

Op mijn vraag werden er ook vertegenwoordigers van de provincie en gemeente uitgenodigd. Op deze bijeenkomst kwam er een doorbraak en heeft de firma Diepensteyn, toegezegd zich niet te beperken tot loutere instandhoudingswerken maar tot restauratie te zullen overgaan en er opnieuw een herberg met vergaderzaal te zullen van maken. Zij beloofden hier onmiddellijk werk te zullen van maken. Wij zijn dan ook oprecht blij dat de werkzaamheden gestart zijn.


Karel Uyttersprot





Aannemer Tom Claessens begon in opdracht van de eigenaar, de NV Diepesteyn (Brouwerij Palm) met de opruimingswerken : 'Die zullen ongeveer twee weken duren', zegt hij.

Zowel Rik Vermeir, het gemeentebestuur als volksvertegenwoordiger Karel Uyttersprot (N-VA) drongen aan op renovatie. Tijdens een vergadering bij bevoegd minister Geert Bourgeois liet de eigenaar horen voor restauratie te kiezen.

Comments

0 Responses to "Renovatie gestart oud-gemeentehuis"

Een reactie posten

Karel Uyttersprot (soms) On Twitter

Goeie Vlaamse Twitteraars

De verandering begint in Denderbelle - Lebbeke - Wieze

 

DENKEN–DURVEN–DOEN




Dagelijks worden wij geconfronteerd met de problemen en zorgen van ondernemers, medewerkers, werkzoekenden, ... Dit zette mij aan het denken.

In plaats van langs de zijlijn te blijven staan, heb ik een boeiende job opzij gezet om via de politiek mee te timmeren aan een beleid van durven.

Als oplossing om uit de puinhoop te geraken, ben ik van oordeel dat een grondige staatshervorming dringend nodig is om zo de problemen, zoals een drastische hervorming van justitie, werkgelegenheid en jobs, echt betaalbare pensioenen, veiligheid en ondernemerschap, ... aan te pakken.
Dit wil ik doen.

Berichtenarchief