Augustus 2011 - Uit de Wetstraat

donderdag 18 augustus 2011


Uit de Wetstraat

Augustus 2011.

In de dagelijks contacten is de meest gestelde vraag: “Wat nu ? Wanneer hebben wij uiteindelijk een regering ?”, maar onmiddellijk voegt men er aan toe: “niet toegeven, niet plooien.”

En inderdaad, zij hebben gelijk.

Het duurt ongehoord lang eer wij een echt bestuur op de been krijgen.

En inderdaad op 13 juni hebben de Vlamingen zich massaal uitgesproken voor verandering en voor een duidelijk programma.



En inderdaad, hierop kunnen wij niet toegeven en wensen wij ons niet met een kluitje in het riet te laten sturen.

- Wallonië kiest massaal voor een socialistische maatschappijvisie, een achterhaalde conservatieve visie waarbij men de huidige problemen wil oplossen met remedies van begin vorige eeuw. Voor ons niet gelaten maar dan moeten zij ons ook het recht geven om er een andere visie op na te houden, want,

- Vlaanderen kiest voor verandering van structuren om onze pensioenen en de vergrijzing, de organisatie van de arbeidsmarkt, de schuldencrisis, veiligheid en migratie, mobiliteit en milieu, energieproblemen,besparingen in plaats van hogere belastingen,… op een moderne en eigentijdse manier op te lossen. Deze visie loopt ik grote mate gelijk met de Europese lijn.

De visies tussen noord en zuid zijn zo uiteenlopend, zo verschillend wat een duurzame oplossing bijzonder moeilijk maakt. De traditionele Vlaamse partijen, verliezers van de verkiezingen in 2010, zwichten voor de "staatsraison" en zijn bereid tot toegevingen. De N-VA, grote overwinnaar in 2010 wordt buiten gemanoeuvreerd omdat wij beloofde veranderingen willen doorvoeren.

Wij hopen dat de Vlaamse partijen voor één keer het been stijf houden en voor één keer het belang van de Vlamingen voor ogen houden. Voor één keer !?

Karel Uyttersprot
Volksvertegenwoordiger.

Comments

0 Responses to "Augustus 2011 - Uit de Wetstraat"

Een reactie posten

Karel Uyttersprot (soms) On Twitter

Goeie Vlaamse Twitteraars

De verandering begint in Denderbelle - Lebbeke - Wieze

 

DENKEN–DURVEN–DOEN




Dagelijks worden wij geconfronteerd met de problemen en zorgen van ondernemers, medewerkers, werkzoekenden, ... Dit zette mij aan het denken.

In plaats van langs de zijlijn te blijven staan, heb ik een boeiende job opzij gezet om via de politiek mee te timmeren aan een beleid van durven.

Als oplossing om uit de puinhoop te geraken, ben ik van oordeel dat een grondige staatshervorming dringend nodig is om zo de problemen, zoals een drastische hervorming van justitie, werkgelegenheid en jobs, echt betaalbare pensioenen, veiligheid en ondernemerschap, ... aan te pakken.
Dit wil ik doen.

Berichtenarchief