Bouw nieuwe gevangenis Dendermonde toegewezen

vrijdag 24 juni 2011

Op 19 januari dit jaar stelde Karel Uyttersprot een parlementaire vraag over de stand van zaken en de timing betreffende de bouw van een nieuwe gevangenis in Dendermonde.

In zijn antwoord gaf de minister aan dat tegen maart 2011 toewijzing zou gebeuren van de opdracht en in juni zou het contract gesloten worden. Wat dan ook gebeurde. De ministerraad wees de bouwopdracht van de gevangenis te Dendermonde zopas toe aan de groep BAM PPP Investments (onderdeel van de Nederlandse BAM-groep)-Dexia.

Interbuild zal de werken uitvoeren.

De toewijzing gebeurt onder de formule” DBFM”, Design, Build, Finance en Maintanan, wat betekent het consortium moet instaan voor het ontwerp, het uitvoeren van de bouwplannen, de financiering en het beheer van het project. Het is een vorm van PPS, Publiek-Private samenwerking, waarbij de overheid een overeenkomst aangaat met een opdrachtnemerdie een totaalpakket aanbiedt.

De plannen werden ontworpen door de architectenbureaus Jaspers Eyers (St.Lambrechts-Herk- Limburg) en Stephane Beel (Kortrijk).

De gevangenis van Dendermonde zal minimum 444 cellen tellen. De kostprijs van het project bedraagt zowat 75 miljoen € en zal 300 werknemers één jaar werk verschaffen.

Hiermee zit de realisatie van het gebouw op schema tegen 2013
. Dit evenwel onder voorbehoud van hangende procedures . Naast Dendermonde werden ook de contracten toegewezen voor de gevangenissen in Beveren, Marche-en-Famenne en Leuze-en-Hainaut.

Karel Uyttersprot
Volksvertegenwoordiger

Comments

0 Responses to "Bouw nieuwe gevangenis Dendermonde toegewezen"

Een reactie posten

Karel Uyttersprot (soms) On Twitter

Goeie Vlaamse Twitteraars

De verandering begint in Denderbelle - Lebbeke - Wieze

 

DENKEN–DURVEN–DOEN




Dagelijks worden wij geconfronteerd met de problemen en zorgen van ondernemers, medewerkers, werkzoekenden, ... Dit zette mij aan het denken.

In plaats van langs de zijlijn te blijven staan, heb ik een boeiende job opzij gezet om via de politiek mee te timmeren aan een beleid van durven.

Als oplossing om uit de puinhoop te geraken, ben ik van oordeel dat een grondige staatshervorming dringend nodig is om zo de problemen, zoals een drastische hervorming van justitie, werkgelegenheid en jobs, echt betaalbare pensioenen, veiligheid en ondernemerschap, ... aan te pakken.
Dit wil ik doen.

Berichtenarchief