Peiling : de kiezer blijft de N-VA vertrouwen.

zaterdag 12 februari 2011

Weeral een peiling. Nu (11-02-2011) van de krant L'Avenir.




Het resultaat ?

Voor de N-VA overweldigend, en de partij belandt volgens de peiling op 33% (dus +5% ten opzichte van de verkiezing 2010°). De CD&V (onze voormalige kartelpartner) krijgt daarentegen een terugval van 5%.

Conclusie : de kiezer blijft de N-VA volledig het vertrouwen geven.

En natuurlijk het is maar een peiling.

Dus: hoe de potentiële kiezer zijn mening vormt in de wetenschap dat het toch geen verkiezing is. Je moet het vanuit die invalshoek zien. Maar de conclusies ?

Wat mij betreft: de Vlaamse centrumpartijen (N-VA + CD&V + LDD) behouden samen het vertrouwen van 48.8% der Vlaamse kiezers. En die kiezer wil dus overduidelijk "verandering". Hij wil een staatshervorming. Hij wil een nieuwe start.



En in Wallonië? Wel de cijfers voor het behoud van de situatie, de impasse, het immobilisme (dus de PS + CdH) krijgt het vertrouwen van 50.6% der kiezers.

En dit demonstreert zo duidelijk het verschil in visie in Vlaanderen ten overstaan van Wallonië. We leven echt in twee verschillende politieke werelden. Twee bevolkingen met een totaal verschillend wereldbeeld.

En de situatie in Brussel? Lees hier bij BrusselsNieuws.be.

Comments

1 Response to "Peiling : de kiezer blijft de N-VA vertrouwen."

Anoniem zei 19 februari 2011 om 16:46

mss een domme vraag maar waarom geen NV/A plus SPa en Open VLD enerzijds samen met PS en MR anderzijds????

Een reactie posten

Karel Uyttersprot (soms) On Twitter

Goeie Vlaamse Twitteraars

De verandering begint in Denderbelle - Lebbeke - Wieze

 

DENKEN–DURVEN–DOEN




Dagelijks worden wij geconfronteerd met de problemen en zorgen van ondernemers, medewerkers, werkzoekenden, ... Dit zette mij aan het denken.

In plaats van langs de zijlijn te blijven staan, heb ik een boeiende job opzij gezet om via de politiek mee te timmeren aan een beleid van durven.

Als oplossing om uit de puinhoop te geraken, ben ik van oordeel dat een grondige staatshervorming dringend nodig is om zo de problemen, zoals een drastische hervorming van justitie, werkgelegenheid en jobs, echt betaalbare pensioenen, veiligheid en ondernemerschap, ... aan te pakken.
Dit wil ik doen.

Berichtenarchief