Samen met Voka begeleidingsprojecten Bryo en Stubry

zaterdag 25 september 2010

Vandaag, 25.9.2010, was ik te gast bij de firma Qbus te Erpe-Mere, voor een sessie van het Voka-begeleidingsprojecten Bryo en Stubry.

Het project wil jonge ondernemers of ondernemers-in-spe helpen bij hun opstart via het principe van 'Lerende Netwerken'.

Wat telkens weer opvalt is de gedrevenheid van deze jonge mensen en de inventiviteit van hun activiteit: analyse van stress planten, om zo betere en gezondere planten te kweken, streaming van video-conferencing, software voor vliegtuigjes voor luchtfotografie, 'radiografie' van elektronica- en bouw-onderdelen, ...

Gastheer was Tom Vanden Bussche van NV Qbus, actief inzake domotica, gebouwenautomatisering en energie-efficiƫntie. Er waren een 20-tal jonge ondernemers aanwezig. De sessie bestond er in dat men om de 20 minuten een andere gesprekspartner had om over een of ander onderwerp van gedachten te wisselen, zoals steun bij innovatie, een slechte betaler, twee belangrijke kontrakten die aflopen , ...

Ik had de gelegenheid om telkens bij een ander groepje aan te schuiven en kon meedenken aan oplossingen, maar anderzijds waren er ook suggesties om mee te nemen naar het beleid.

Het project Bryo en Stubry voldoet zeker aan een behoefte om jonge ondernemers een klankbord te bieden in hun eerste levensjaren. Het staat model om uit te rollen over gans Vlaanderen.

Comments

0 Responses to "Samen met Voka begeleidingsprojecten Bryo en Stubry"

Een reactie posten

Karel Uyttersprot (soms) On Twitter

Goeie Vlaamse Twitteraars

De verandering begint in Denderbelle - Lebbeke - Wieze

 

DENKEN–DURVEN–DOEN




Dagelijks worden wij geconfronteerd met de problemen en zorgen van ondernemers, medewerkers, werkzoekenden, ... Dit zette mij aan het denken.

In plaats van langs de zijlijn te blijven staan, heb ik een boeiende job opzij gezet om via de politiek mee te timmeren aan een beleid van durven.

Als oplossing om uit de puinhoop te geraken, ben ik van oordeel dat een grondige staatshervorming dringend nodig is om zo de problemen, zoals een drastische hervorming van justitie, werkgelegenheid en jobs, echt betaalbare pensioenen, veiligheid en ondernemerschap, ... aan te pakken.
Dit wil ik doen.

Berichtenarchief