Postkantoren en stations telefonisch niet meer bereikbaar

vrijdag 20 augustus 2010


Ingevolge rationaliseringen zijn de kantoren van De Post of de stations/NMBS telefonisch niet meer bereikbaar.
Bel je De Post of de NMBS dan kom je bij een callcenter terecht.
Dit callcenter kan echter op heel wat vragen geen antwoord bieden.

Na een aantal signalen hierover, van zowel bedrijven als particulieren werd een schriftelijke vraag gesteld aan minister Inge Vervotte, bevoegd voor overheidsbedrijven.

Geachte mevrouw minister,

Betreft: Telefonische bereikbaarheid lokale kantoren Overheidsbedrijven (Stations NMBS, De Post,..)

Klantvriendlijkheid en beter dienstverlening.

Van zowel partikulieren als van bedrijven ontvangen wij een aantal klachten over de telefonische bereikbaarheid van openbare bedrijven als De Post, NMBS,..

Om redenen van rationalisatie worden alle telefonische kontakten met het plaatselijke postkantoor of het lokale station van stad of gemeente gecentraliseerd en behandeld door een ‘centrale’, die echter op heel wat vragen geen antwoord kunnen bieden.

Wij deden de proef op de som en bellen 1207 om het telefoonnummer van het lokale postkantoor te krijgen met de vraag of een bepaalde zending is aangekomen en of er voldoende zegels van een bepaald type aanwezig waren.

Tel 1207; antwoord: voor De Post worden alle telefonische kontakten gecentraliseerd op het nummer 022 012345

Wij bellen dat nummer en krijgen als eerste vraag wens je verder te gaan in het Frans druk 1, in het Nederlands 2,…

Wij drukken 2; volgende vragen: voor bankprodukten druk 1, voor taxipost druk 2 , enz.

Op onze vraag kunnen wij geen antwoord krijgen en het telefoonnummer van ons plaatselijk postkantoor mag niet doorgegeven worden.

Tel naar 1207 voor het bekomen van het telefoonnummer van het Station van onze stad; wij willen weten of een achtergelaten stuk teruggevonden werd:

Wij krijgen het nummer 02 528 28 28; Wij bellen het nummer en krijgen als bericht: alle operatoren zijn bezet, uw oproep zal binnen enkele ogenblikken…. Die ogenblikken duren wel lang maar uiteindelijk lukt het en krijgen wij kontakt.

Hier dezelfde procedure, wens je verder te gaan in het Nederlands druk 1 in het Frans druk 2,..Wij drukken 1 Volgende vraag: voor info binnenlandse reizen druk 1, voor personen met beperkte mobiliteit druk 2, aankoop druk 9. Wij krijgen geen telefoonnummer van het station dat wij willen kontakteren.

Wij hebben er alle begrip voor dat de diensten op een efficiƫnte mannier georganiseerd worden en dat het beantwoorden van de meest voorkomende vragen via een centrale worden georganiseerd.Toch blijft voor een aantal vragen het lokale kantoor het beste aanspreekpunt voor bepaalde vragen.

Daarom mijn vraag: is het mogelijk om, met het oog op een betere dienstverlening , het telefonisch kontakt met de overheidsbedrijven opnieuw mogelijk te maken en de telefoonnummers mee te delen ?

Karel Uyttersprot
Volksvertegenwoordiger N-VA

Comments

1 Response to "Postkantoren en stations telefonisch niet meer bereikbaar"

Anoniem zei 6 december 2010 om 14:59

Volledig met u eens ! Heb hetzelfde als u meegemaakt en eveneens vruchteloos naar een postkantoornummer gezocht. Een callcenter is een gevoelige blijk van achteruitgang van de (steeds duurder wordende) dienstverlening ! Kafka is blijkbaar volop een comeback aan het maken in dit bananenland !

Een reactie posten

Karel Uyttersprot (soms) On Twitter

Goeie Vlaamse Twitteraars

De verandering begint in Denderbelle - Lebbeke - Wieze

 

DENKEN–DURVEN–DOEN




Dagelijks worden wij geconfronteerd met de problemen en zorgen van ondernemers, medewerkers, werkzoekenden, ... Dit zette mij aan het denken.

In plaats van langs de zijlijn te blijven staan, heb ik een boeiende job opzij gezet om via de politiek mee te timmeren aan een beleid van durven.

Als oplossing om uit de puinhoop te geraken, ben ik van oordeel dat een grondige staatshervorming dringend nodig is om zo de problemen, zoals een drastische hervorming van justitie, werkgelegenheid en jobs, echt betaalbare pensioenen, veiligheid en ondernemerschap, ... aan te pakken.
Dit wil ik doen.

Berichtenarchief