Malafide Bedrijvengidsen regio Dendermonde-Lebbeke

woensdag 4 augustus 2010

Graag vestigen wij uw aandacht op een nieuw opduikend probleem van de malafide ‘bedrijvengidsen’.

Zelfstandigen en KMO's uit de regio ontvangen deze dagen een schrijven onder de naam “Bedrijvengids Dendermonde”.

De brief heeft een knalgele hoofding en doet officieel aan.
Het gaat om een zogezegde "registratiebon" die een aantal gegevens van het aangeschreven bedrijf bevatten, en de vraag deze te controleren op hun juistheid.
De techniek bestaat erin om een aantal opvallende foute gegevens te vermelden over het bedrijf, bv een foute omschrijving van de branche waarin het bedrijf actief is, een verkeerd fax- of telefoonnummer,…

Algauw heeft de zelfstandige of de ondernemer de neiging om dit te verbeteren en dit terug te faxen naar een gratis- 0800- nummer.
Eens hij/zij dit gedaan heeft heeft hij/zij zich echter verbonden om opgenomen te worden in een bedenkelijke 'Internet-Bedrijvengids' voor een jaarbedrag van 1068€ te vermeerderen met 21% BTW/jaar. "De looptijd van het contract is twee jaar en wordt automatisch met een verder jaar verlengd indien de abonnee niet schriftelijk aangetekend met een termijn van drie maanden voor de afloop van het lopende inschrijvingsjaar van het contract opzegt".

Deze bedrijven die het niet zo nauw nemen met de handelspraktijken opereren onder verschillende namen:Nieuwe Bedrijvengids BVBA Brussel, BVBA Belga Marketing Brussel, Media Belgique Design,…

Wij kunnen de ondernemers en zelfstandigen alleen maar aanraden NIET in te gaan op het verzoek van verbetering van de 'registratiebon ', en geen enkel document te tekenen of terug te sturen. Wie toch onachtzaam was en een factuur krijgt zouden wij aanraden deze onmiddellijk terug te sturen en te protesteren.

Anderzijds zal ik nagaan in hoeverre aan dit soort praktijken paal en perk kan gesteld worden via parlementair initiatief.

NB: ik beschik over voorbeelden dergelijke malafide 'registratiebon'-nen.

Comments

0 Responses to "Malafide Bedrijvengidsen regio Dendermonde-Lebbeke"

Een reactie posten

Karel Uyttersprot (soms) On Twitter

Goeie Vlaamse Twitteraars

De verandering begint in Denderbelle - Lebbeke - Wieze

 

DENKEN–DURVEN–DOEN




Dagelijks worden wij geconfronteerd met de problemen en zorgen van ondernemers, medewerkers, werkzoekenden, ... Dit zette mij aan het denken.

In plaats van langs de zijlijn te blijven staan, heb ik een boeiende job opzij gezet om via de politiek mee te timmeren aan een beleid van durven.

Als oplossing om uit de puinhoop te geraken, ben ik van oordeel dat een grondige staatshervorming dringend nodig is om zo de problemen, zoals een drastische hervorming van justitie, werkgelegenheid en jobs, echt betaalbare pensioenen, veiligheid en ondernemerschap, ... aan te pakken.
Dit wil ik doen.

Berichtenarchief