Meer economie door meer binnenvaart ?

zondag 4 juli 2010


Dat het mobiliteitsprobleem belangrijk is, daar kan je niet omheen. Wie sakkert er niet als hij in de file staat ? Maar sta je er als burger bij stil dat de problemen van de file kunnen aangepakt worden door meer binnenvaart ? Dus door meer gebruik en optimalisering van het vervoer ? Heel eenvoudig : niet alles verzenden met vrachtwagens maar een gezonde mix nastreven. De handel globaliseert steeds meer. We kopen steeds meer internationaal en mondiaal. Dus moet onze infrastructuur daaraan aangepast worden. En we moeten het niet wegstoten, we moeten het niet afstoten, we moeten de nadelen ombouwen tot voordelen.

Enige informatie over de problematiek kan je lezen bij "Binnenvaart". En het Jaarverslag 2009 is echt een uitstekend document.

Een efficiƫnte koppeling van de havens van Zeebrugge met Antwerpen, via Gent, en in het voordeel van de betreffende regio's kan een economische heropbouw van Vlaanderen versnellen en ons sneller uit het economische dal sleuren.

Comments

0 Responses to "Meer economie door meer binnenvaart ?"

Een reactie posten

Karel Uyttersprot (soms) On Twitter

Goeie Vlaamse Twitteraars

De verandering begint in Denderbelle - Lebbeke - Wieze

 

DENKEN–DURVEN–DOEN




Dagelijks worden wij geconfronteerd met de problemen en zorgen van ondernemers, medewerkers, werkzoekenden, ... Dit zette mij aan het denken.

In plaats van langs de zijlijn te blijven staan, heb ik een boeiende job opzij gezet om via de politiek mee te timmeren aan een beleid van durven.

Als oplossing om uit de puinhoop te geraken, ben ik van oordeel dat een grondige staatshervorming dringend nodig is om zo de problemen, zoals een drastische hervorming van justitie, werkgelegenheid en jobs, echt betaalbare pensioenen, veiligheid en ondernemerschap, ... aan te pakken.
Dit wil ik doen.

Berichtenarchief