11 juli 2010 - feestdag in Vlaanderen

zondag 11 juli 2010



Het is vandaag de Vlaamse Feestdag, 11 juli 2010, maar dat hebben we deze week al gevierd in Dendermonde. Onze gastspreker was Jan Peumans, Vlaamse parlementsvoorzitter die met heel wat kwinkslagen het publiek op zijn hand kreeg. En Jan Peumans haalde vandaag nog maar eens de pers heel eenvoudig door te herhalen dat hij pleit voor een samenlevingscontract tussen Vlamingen en Walen, en dat hij daartoe oproept tot een grondige staatshervorming. Of eenvoudig geformuleerd :"Franstaligen moeten staatshervorming niet vrezen (GVA)." Of nog : "Vlaanderen is niet de vijand van Walloniƫ (VRT)."

Kan het nog duidelijker ? Bart De Wever heeft de hand gereikt naar de politieke partijen aan de andere kant van de taalgrens. Deze feestdag wordt een memorabele dag want het moet eenvoudig veranderen. We moeten niet als tegenstanders elkaar toetreden maar als verstandige mensen die gaan voor een betere samenleving.
















Comments

0 Responses to "11 juli 2010 - feestdag in Vlaanderen"

Een reactie posten

Karel Uyttersprot (soms) On Twitter

Goeie Vlaamse Twitteraars

De verandering begint in Denderbelle - Lebbeke - Wieze

 

DENKEN–DURVEN–DOEN




Dagelijks worden wij geconfronteerd met de problemen en zorgen van ondernemers, medewerkers, werkzoekenden, ... Dit zette mij aan het denken.

In plaats van langs de zijlijn te blijven staan, heb ik een boeiende job opzij gezet om via de politiek mee te timmeren aan een beleid van durven.

Als oplossing om uit de puinhoop te geraken, ben ik van oordeel dat een grondige staatshervorming dringend nodig is om zo de problemen, zoals een drastische hervorming van justitie, werkgelegenheid en jobs, echt betaalbare pensioenen, veiligheid en ondernemerschap, ... aan te pakken.
Dit wil ik doen.

Berichtenarchief