Vooruit kijken en nu veranderen

zondag 13 juni 2010

Nu durven veranderen. Dat is het waar deze campagne eigenlijk over ging. De burgers overtuigen dat we niet bij de pakken mogen blijven zitten. Dat de verkiezing een positief gebeuren is. Dat er wel een partij is die er echt voor gaat. Dat we niet moedeloos mogen worden. Dat we niet mogen opgeven. Dat we niet achterom mogen blijven kijken. Dat we naar de toekomst moeten kijken. Dat we solidair zijn en elkaar moeten helpen. Dat we de droeve tijden achter ons moeten laten.



Deze song van die bekende Amerikaanse popgroep verwoordt het allemaal. Niet achteruit kijken. De dag van gisteren is voorbij. Nu moet je de moed bij elkaar schrapen en gaan voor een betere toekomst. De toekomst is belangrijk. De droeve tijden moet je achter je laten. Je moet durven beslissen. Niet beslissen is immobilisme, en ter plaatse blijven staan is eigenlijk achteruitgaan. Je kan enkel naar de toekomst kijken.

If your life was bad to you,
Just think what tomorrow will do.

Don't stop, it'll soon be here,
It'll be, better than before,
Yesterday's gone, yesterday's gone.


Vrij vertaald : Als het leven niet prettig was, stop dan met piekeren, en denk enkel aan morgen. Sta niet stil, het zal er snel zijn. Het zal beter zijn dan voordien, gisteren is voor, gisteren is voorbij.

Comments

0 Responses to "Vooruit kijken en nu veranderen"

Een reactie posten

Karel Uyttersprot (soms) On Twitter

Goeie Vlaamse Twitteraars

De verandering begint in Denderbelle - Lebbeke - Wieze

 

DENKEN–DURVEN–DOEN




Dagelijks worden wij geconfronteerd met de problemen en zorgen van ondernemers, medewerkers, werkzoekenden, ... Dit zette mij aan het denken.

In plaats van langs de zijlijn te blijven staan, heb ik een boeiende job opzij gezet om via de politiek mee te timmeren aan een beleid van durven.

Als oplossing om uit de puinhoop te geraken, ben ik van oordeel dat een grondige staatshervorming dringend nodig is om zo de problemen, zoals een drastische hervorming van justitie, werkgelegenheid en jobs, echt betaalbare pensioenen, veiligheid en ondernemerschap, ... aan te pakken.
Dit wil ik doen.

Berichtenarchief