Geeft Trends stemadvies pro N-VA ?

donderdag 20 mei 2010


An Goovaerts (Trends Hoofdredacteur) ("Doet het nu genoeg pijn?") :

De val van de regering heet met enige overdrijving een ramp te zijn. Verschillende politici kijken uit naar nieuwe verkiezingen. Maar wat haalt dat uit? Een nieuwe stembusgang betekent dat de burgers - die er meer dan de buik vol van hebben - weer moeten stemmen op die mensen die hun politieke degout elke dag aanwakkeren. Bij nieuwe verkiezingen zullen voor de grootste partijen weer net dezelfde mensen opkomen als voorheen en dingen naar de gunst van de kiezer. (Trends 29-04-2010)


Mevr. Goovaerts schetst het probleem : de kiezer zal weer geconfronteerd worden met dezelfde partijen en politici. Maar als hoofdredacteur van Trends zal ze natuurlijk geen advies geven om op één of andere partij te stemmen. Ze heeft gewoon geanalyseerd wat de oorzaak is waarom de regering gevallen is. En haar analyse was mij opgevallen, en die analyse sluit toevallig wonderwel aan, aan onze visie en ons programma.

Wij vinden dat de kiezer nu maar eens moet nadenken, misschien moet hij eens durven veranderen.

Durven nadenken over wat er de laatste drie jaar gebeurd is, waarom de vorige federale verkiezingen (2007) een succes waren, en er toch niks uit de bus gekomen is. En de kiezer moet het nu doen : voor een andere oplossing kiezen.

En natuurlijk was het de schuld niet van Open-VLD, enkel heeft Alexander Decroo na drie jaar de stekker uitgetrokken omdat hij nieuwe kansen zag. En het was de schuld niet van CD&V, want die hebben altijd maar verder geprobeerd. En natuurlijk ook de MR heeft enkel haar keizers verdedigd. En ...

Maar waartoe heeft dat Kartel dan wel gediend ?En waarom was het zo een succes ? Wat was de afspraak ? Als je in een kartel samen naar de verkiezing gaat, is het toch om samen de afspraken na te komen ? En als je vaststelt dat het niet gaat, dan moet je er toch samen uitstappen?

Naschrift : men moet echt het artikel van An Goovaerts eens volledig lezen ... "Doet het nu genoeg pijn ?"

Comments

0 Responses to "Geeft Trends stemadvies pro N-VA ?"

Een reactie posten

Karel Uyttersprot (soms) On Twitter

Goeie Vlaamse Twitteraars

De verandering begint in Denderbelle - Lebbeke - Wieze

 

DENKEN–DURVEN–DOEN




Dagelijks worden wij geconfronteerd met de problemen en zorgen van ondernemers, medewerkers, werkzoekenden, ... Dit zette mij aan het denken.

In plaats van langs de zijlijn te blijven staan, heb ik een boeiende job opzij gezet om via de politiek mee te timmeren aan een beleid van durven.

Als oplossing om uit de puinhoop te geraken, ben ik van oordeel dat een grondige staatshervorming dringend nodig is om zo de problemen, zoals een drastische hervorming van justitie, werkgelegenheid en jobs, echt betaalbare pensioenen, veiligheid en ondernemerschap, ... aan te pakken.
Dit wil ik doen.

Berichtenarchief