Binnenvaart wordt verdedigd door N-VA

zaterdag 22 mei 2010

Parlementslid Sophie De Wit (N-VA) legt het dossier van de binnenvaart op de tafel bij de Vlaamse regering : ze stelt voor om de Vlaamse bevoegdheden maximaal uit te oefenen. Een uittreksel uit het persbericht :

In de praktijk blijkt dat het spoor en de binnenscheepvaart in concurrentie treden met elkaar door een verschillend subsidiebeleid op de verschillende niveaus. Het spoor krijgt het tienvoudige aan subsidies, volgens minister Crevits.

Volgens een studie van de VUB heeft dit nefaste gevolgen voor de binnenvaart. "De Vlaamse regering tracht net alle vervoersmodi optimaal in te zetten. Zolang het spoorbeleid federale materie is, is dat echter moeilijk. De concurrentie tussen het spoor en de binnenvaart is het gevolg van de huidige bevoegdheidsverdeling. Zolang er deeltjes mobiliteit op federaal niveau blijven, krijgt men deze perverse effecten", besluit De Wit.

Comments

0 Responses to "Binnenvaart wordt verdedigd door N-VA"

Een reactie posten

Karel Uyttersprot (soms) On Twitter

Goeie Vlaamse Twitteraars

De verandering begint in Denderbelle - Lebbeke - Wieze

 

DENKEN–DURVEN–DOEN




Dagelijks worden wij geconfronteerd met de problemen en zorgen van ondernemers, medewerkers, werkzoekenden, ... Dit zette mij aan het denken.

In plaats van langs de zijlijn te blijven staan, heb ik een boeiende job opzij gezet om via de politiek mee te timmeren aan een beleid van durven.

Als oplossing om uit de puinhoop te geraken, ben ik van oordeel dat een grondige staatshervorming dringend nodig is om zo de problemen, zoals een drastische hervorming van justitie, werkgelegenheid en jobs, echt betaalbare pensioenen, veiligheid en ondernemerschap, ... aan te pakken.
Dit wil ik doen.

Berichtenarchief