De Zondag : Oost-Vlaming van het Jaar 2009

dinsdag 6 januari 2009



De lezers van het weekblad ‘De Zondag’ hebben de gedelegeerd bestuurder van onze eigenste Voka - Kamer van Koophandel Oost-Vlaanderen, verkozen tot ‘Oost-Vlaming van het Jaar’.

Karel Uyttersprot haalde het verrassend van 9 andere genomineerden waarmee het groot publiek allicht meer vertrouwd is.


“Ik ben bijzonder vereerd met deze titel en beschouw mijn verkiezing meteen als een erkenning van Voka Oost-Vlaanderen als ondernemende ‘bedrijvenorganisatie’ én van al wie ondernemend is in onze regio,” aldus een verraste Karel Uyttersprot.

“Ondernemers, ondernemingen en hun medewerkers liggen aan de basis van alle welvaart die wij in dit land hebben opgebouwd. Dat lijkt misschien evident, maar is het helemaal niet. Daarom is het bemoedigend dat voor één keer een ‘economische actor’ en niet een bekende media-figuur, een titel als deze toegewezen krijgt.”

Karel Uyttersprot is 59 en een rasechte Oost-Vlaming. Hij werd geboren in Denderbelle, maar woont al vele jaren in Lebbeke. In 1984 werd hij directeur van de toenmalige Kamer van Koophandel arr. Dendermonde, die in 2000 een fusie aanging met de Kamers van de regio’s Gent en Aalst-Oudenaarde-Ronse om de huidige Oost-Vlaamse Kamer te vormen. In 2004 werd de Kamer deel van Voka, het Vlaamse netwerk van ondernemingen.

Uyttersprot lag 20 jaar geleden aan de basis van PLATO, het uiterst succesvol peterschapsprogramma dat het management van kmo-bedrijven professionaliseert via de coaching door grote ondernemingen. Enkele duizenden bedrijven, tot ver buiten Oost-Vlaanderen namen reeds deel aan PLATO en Voka Oost-Vlaanderen wist deze know how ook in het buitenland te introduceren (tot zelfs in Zuid-Afrika).

Vandaag leidt Karel Uyttersprot een team van 55 medewerkers in vier kantoren: Gent, Aalst, Dendermonde en Oudenaarde. Voka Oost-Vlaanderen telt zowat 3.000 leden-bedrijven die samen goed zijn voor 2/3 van de tewerkstelling en toegevoegde waarde in de provincie. Hiermee is de Oost-Vlaamse Kamer de op één na grootste van het land. Vorig jaar traden 302 bedrijven toe tot Voka Oost-Vlaanderen.

Voka Oost-Vlaanderen zal in 2009 extra aandacht besteden aan thema’s als ondernemerschap in Oost-Vlaanderen, ruimte om te ondernemen, innovatie, de internationale competitiviteit van onze ondernemingen, milieu en energie, de ‘war for talent’, de Oost-Vlaamse troeven.

Comments

0 Responses to "De Zondag : Oost-Vlaming van het Jaar 2009"

Een reactie posten

Karel Uyttersprot (soms) On Twitter

Goeie Vlaamse Twitteraars

De verandering begint in Denderbelle - Lebbeke - Wieze

 

DENKEN–DURVEN–DOEN




Dagelijks worden wij geconfronteerd met de problemen en zorgen van ondernemers, medewerkers, werkzoekenden, ... Dit zette mij aan het denken.

In plaats van langs de zijlijn te blijven staan, heb ik een boeiende job opzij gezet om via de politiek mee te timmeren aan een beleid van durven.

Als oplossing om uit de puinhoop te geraken, ben ik van oordeel dat een grondige staatshervorming dringend nodig is om zo de problemen, zoals een drastische hervorming van justitie, werkgelegenheid en jobs, echt betaalbare pensioenen, veiligheid en ondernemerschap, ... aan te pakken.
Dit wil ik doen.

Berichtenarchief